ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ε.Ε.: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την κρίση στην Ουκρανία

Yψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης περιλαμβάνει η λίστα του πρώτου πακέτου κυρώσεων

Kathimerini.gr

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η «Κ», υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης περιλαμβάνει η λίστα του πρώτου πακέτου κυρώσεων που θα ανακοινωθούν και επισήμως εντός της ημέρας.

Η δημοσίευση των ονομάτων του δεν είναι δυνατή, καθ’ ότι θα διευκόλυνε τη μεταφορά των κεφαλαίων τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπου διακρατούνται πριν τεθούν οι κυρώσεις εν ισχύ.

Σύμφωνα με τα σχετικά νομικά έγγραφα, η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα 338 μέλη της ρωσικής Δούμας που υπερψήφισαν το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των αποσχισθεισών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι 13 βουλευτές που ήταν οι εισηγητές του ψηφίσματος ήταν ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων αυτών στην Ε.Ε. και την απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. Συνολικά 23 άτομα και 4 οντότητες (μεταξύ των οποίων τρεις τράπεζες) περιλαμβάνονται στη λίστα.
Επιπλέον, απαγορεύεται η παροχή οποιασδήποτε χρηματοοικονομικής υπηρεσίας (έκδοση ομολόγων και άλλων χρεογράφων, επενδυτικές υπηρεσίες) από ευρωπαϊκή εταιρεία στη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική κεντρική τράπεζα.

Τα μέτρα, τέλος, περιλαμβάνουν το πάγωμα κάθε οικονομικής και εμπορικής σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. και των αποσχισθεισών περιοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η πρόσφατη χειραψία, στη τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, Σίσι-Ερντογάν και η επόμενη ημέρα
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ