ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της Διάσκεψης για το μέλλον της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο

Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι η ΕΕ μερικές φορές έκανε λάθη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χρειαζόμαστε μια καλύτερη Ευρώπη ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωβουλευτές στη συζήτηση για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις σημερινές εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο.

Πέραν της κοινής συνισταμένης για μια καλύτερη Ευρώπη, οι αποχρώσεις ωστόσο διαφέρουν, αντανακλώντας τις θέσεις των πολιτικών ομάδων του ΕΚ.

Σημειώνεται ότι με το ψήφισμα που θα εγκρίνει αργότερα σήμερα, το ΕΚ θα είναι το πρώτο θεσμικό όργανο της Ένωσης, που θα τοποθετηθεί και επίσημα για τη Διάσκεψη για το μέλλον της ΕΕ. Η Διάσκεψη αναμένεται να αρχίσει και επίσημα την 9η Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης, δέκα και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, που επέφερε τις τελευταίες τροποποιήσεις στις συνθήκες της ΕΕ.

«Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα για το ΕΚ γιατί μαζί με όλες τις πολιτικές ομάδες, ξεκινούμε αυτή τη διαδικασία αυτή τη διαδρομή διαλόγου με όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Θα επιτύχουμε όταν όλα τα θεσμικά όργανα ακολουθήσουν αυτή την πορεία», ανέφερε ο Πρόεδρος του σώματος Νταβίντ Σασόλι και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε μία δημοκρατία, η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών και πιστεύω ότι αυτό είναι προς όφελος των οργάνων της ΕΕ και του συνόλου».

Σύμφωνα με τον κ. Σασόλι, το θέμα της διάσκεψης για το μέλλον της ΕΕ προέκυψε μετά από αίτημα του ΕΚ, αίτημα που η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περιέλαβε στο πρόγραμμα της Επιτροπής.

Εκ μέρους του Συμβουλίου, η Κροάτισσα Υφυπουργός Εξωτερικών Νικολίνα Μπρνάτς είπε ότι η κροατική προεδρία άρχισε να εργάζεται ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της Διάσκεψης, προσθέτοντας πως η Διάσκεψη θα πρέπει να βασιστεί στις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

«Προτεραιότητα θα δοθεί στην υλοποίηση της στρατηγικής ατζέντας και βεβαίως να εργαστούμε για το καλό των πολιτών», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Μπρνατς ανέφερε πως το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο Συμβουλίου κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις 22 Ιανουαρίου.

Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Επίτροπος αρμόδια για τη δημοκρατία και δημογραφία, Ντουμπράφσκα Σούιτσα παραδέχθηκε ότι η ΕΕ μερικές φορές έκανε λάθη, για να προσθέσει πως «τώρα έχουμε την ευκαιρία να αφουγκραστούμε τους πολίτες, να ακούσουμε τις απόψεις τους…και να δώσουμε και εμπιστοσύνη και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση