ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές στην Τουρκία: Σημάδια συνεννόησης του συνασπισμού των «έξι»

Το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ πρότεινε τους δημάρχους Ιμάμογλου και Γιαβάς ως αντιπροέδρους σε περίπτωση νίκης, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση

ΠΗΓΗ: Reuters

Το δεξιό Καλό Κόμμα της Τουρκίας, της Μεράλ Ακσενέρ, πρότεινε οι δήμαρχοι της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση του κόμματος από τη συμμαχία των «έξι» της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κουρσάντ Ζορλού μίλησε αφού ο δήμαρχος της Αγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου επισκέφτηκαν την ηγέτιδα του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, πάντως, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι αποδέχεται την πρόταση του Καλού Κόμματος για τους αντιπροέδρους, ενώ σε δηλώσεις αξιωματούχου του κόμματος στο Reuters οι υπόλοιποι επικεφαλής των κομμάτων του συνασπισμού θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν την πρόταση του κόμματος της Ακσενέρ.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, η Μεράλ Ακσενέρ αναμένεται να συμμετάσχει εκ νέου σε συνάντηση της συμμαχίας των «έξι».

Νωρίτερα, ο Γιάβας, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι ήθελε το Καλό Κόμμα να επανέλθει στη συμμαχία.

Το κόμμα της Ακσενέρ αποσχίστηκε από την εξακομματική συμμαχία την Παρασκευή λόγω διαφωνίας σχετικά με τον προεδρικό υποψήφιο. Η Ακσενέρ είχε καλέσει τους δημάρχους της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υποβάλουν υποψηφιότητα για πρόεδροι – κάτι που αργότερα φάνηκε να απέρριψαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση