ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έναντι 379.500 δολαρίων πωλήθηκαν ρολόι και ακουαρέλα της Τζάκι Κένεντι

Η ακουαρέλα της Κένεντι ζωγραφίστηκε το 1963 ως ενθύμιο πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων που έγινε στο Παλμ Μπιτς

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για 379.500 δολάρια (340.000 ευρώ), πουλήθηκαν ένα ρολόι χειρός του οίκου Καρτιέ που δόθηκε στην Τζάκι Κένεντι και ένας πίνακας που ζωγράφισε το 1963 ως ευχαριστήριο δώρο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

Ο οίκος σημείωσε ότι το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε τρία λεπτά «δυναμικών προσφορών» στην αίθουσα δημοπρασιών του στη Νέα Υόρκη, ενώ οι προσφορές έγιναν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφτηκε.

Ο οίκος Christie's είχε υπολογίσει ότι το ρολόι και ο πίνακας, που πωλούνταν ενιαία, θα έφθαναν το ποσό των 120.000 δολαρίων (107.000 ευρώ), καθώς τα χαρακτήρισε ως «δύο από τα πιο σημαντικά ιστορικά αντικείμενα που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια από τη χρυσή εποχή της προεδρίας Κένεντι».

Το ρολόι, της σειράς Τank, φέρει εγχάραξη στο πίσω μέρος, και δόθηκε στην τότε Πρώτη Κυρία από τον κουνιάδο της, πρίγκιπα Στάνισλας («Στας») Ράτζιβιλ. Διακρίνεται να το φορά σε πολλές φωτογραφίες της.

Η ακουαρέλα της Κένεντι ζωγραφίστηκε το 1963 ως ενθύμιο πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων (50 μιλίων) που έγινε στο Παλμ Μπιτς, την οποία οργάνωσαν ο Ράτζιβιλ και άλλοι φίλοι των Κένεντι για να προωθήσουν την καλή σωματική υγεία. Τα περισσότερα προσωπικά αντικείμενα της Ζακλίν Κένεντι δημοπρατήθηκαν το 1996, μετά τον θάνατό της (το 1994) από καρκίνο σε ηλικία 64 ετών. Η δημοπρασία εκείνη, στον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη, ανήλθε στο συνολικό ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (30,4 εκατ. ευρώ), επταπλάσιο από το προβλεπόμενο. Ο πωλητής του ρολογιού επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει ποσοστό των κερδών του στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X