ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Τριμερής με τη συμμετοχή Τουρκίας και Φινλανδίας στις 12 Ιουνίου

Η Τουρκία εμποδίζει εδώ και 13 μήνες την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προσάπτοντάς της ότι φιλοξενεί στο έδαφός της Κούρδους μαχητές

«Η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της» έναντι της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που διήρκεσαν δύο ώρες.

Η Τουρκία εμποδίζει εδώ και 13 μήνες την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προσάπτοντάς της ότι φιλοξενεί στο έδαφός της Κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, αξιωματούχοι της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα συναντηθούν την εβδομάδα της 12ης Ιουνίου για περαιτέρω συνομιλίες αναφορικά με το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ακόμη πως η Σουηδία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να απαντήσει στις ανησυχίες της Τουρκίας και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την ένταξή της μέχρι τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου στο Βίλνιους.

Ο Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία επειδή στέλνει ενισχύσεις στο Κόσοβο μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν πρόσφατα εκεί και υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ και η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο KFOR λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφάλεια του λαού του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Μία-μία οι χώρες της άκρως υποτελούς ΕΕ των 27 να δηλώσουν γονυκλινείς υποταγήν, μεμονομένα ή/και συλλογικά, εις τον Ερντογάν, τον σουνίτη νεοΟθωμανό, επί τῇ ευκαιρία της επανεκλογής του εις την νοεταξική πρεοδρική «Δημοκρατία» της υποτελούς και κατευθυνόμενης «ουδετερότητος».
Δημοσιογράφοι/αιώνιοι ανταποκριτές, κυπριακών ΜΜΕ ημικρατικών και μη, χαίρονται χαράν μεγάλην σφόδρα για το γεγονός της επανεκλογής του· συμφωνώντας οσονούπω και με τις επεκτατικές του τάσεις καθώς και τις εκδηλούμενες διαθέσεις του για να μην βρεθούν στον δρόμο της απέλασης και χάσουν τα αποκτηθέντα προνόμια επί της παρουσίας του καθώς και της παρουσίας των εκεί.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση