ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντοπίστηκε ο Ελληνας ένοπλος φρουρός του «Eternity C»

Μαζί του εντοπίστηκαν και μέλη του πληρώματος του πλοίου

Του Γιάννη Σουλιώτη

Εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη ο Ελληνας ένοπλος φρουρός που επέβαινε στο πλοίο «Eternity C» στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο βυθίστηκε μετά από επίθεση των Χούθι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περισυνελέγη από τους διασώστες των εταιρειών Διάπλους και Ambrey, που επιχειρούν στην περιοχή από χθες τα ξημερώματα. Εκτιμάται ότι βρισκόταν στη θάλασσα για περίπου 48 ώρες, ενώ μέχρι και χθες υπήρχαν υποψίες ότι είχε απαχθεί από τους αντάρτες.

Μαζί του εντοπίστηκαν και μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατά πληροφορίες τέσσερα.

Στο πλοίο «Eternity C» επέβαιναν 22 μέλη πληρώματος, οι περισσότεροι υπήκοοι Φιλιππίνων, και τρεις ένοπλοι φρουροί, δύο Ινδοί και ο Ελληνας επικεφαλής τους που βρέθηκε σήμερα.

Από τους 22 ναυτικούς, τέσσερις θεωρούνται επιβεβαιωμένα νεκροί. Οι τρεις τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο μηχανοστάσιο και εγκλωβίστηκαν εκεί από την έκρηξη.

Ακόμη ένας Ρώσος ναυτικός ακρωτηριάστηκε και παρέμεινε στο πλοίο μέχρι τη βύθισή του, καθώς λόγω της κατάστασής του ήταν αδύνατο να πέσει στη θάλασσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Σουλιώτη

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση