ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Moderna: Έως και 125 εκ. δόσεις του εμβολίου το Α’ τρίμηνο του 2021

Περίπου 15-25 εκ. εξ αυτών θα διατεθούν εκτός ΗΠΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έως και 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της θα είναι σε θέση να διαθέσει παγκόσμια η εταιρεία Moderna κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Εξ αυτών, περίπου 15-25 εκατομμύρια δόσεις θα διατεθούν εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Moderna, μέσα από μια επιστολή στο New England Journal of Medicine (NEJM) δημοσιεύτηκαν τα ενδιάμεσα δεδομένα ανθεκτικότητας από την 1η Φάση της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για το εμβόλιο mRNA-1273.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι στις 119 ημέρες, τρεις δηλαδή μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόση των 100 μg, τα επίπεδα των δεσμευτικών και εξουδετερωτικών αντισωμάτων παρέμειναν υψηλά σε όλους τους συμμετέχοντες, με σταθερά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (18-55, 56-70 και 71+).

Η Moderna, προστίθεται, αναμένει να είναι σε θέση να διαθέσει μεταξύ 100 και 125 εκατομμυρίων δόσεων παγκόσμια στο πρώτο τρίμηνο του 2021, 85-100 εκατομμύρια εκ των οποίων θα διατεθούν στις ΗΠΑ και 15-25 εκατομμύρια θα διατεθούν εκτός ΗΠΑ.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι αναμενόμενες δόσεις για το πρώτο τρίμηνο αποτελούν μέρος της συνολικής παραγωγής από 500 εκατομμύρια έως και 1 δις δόσεων που εκτιμά η εταιρεία ότι θα μπορεί να επιτύχει παγκόσμια το 2021.

«Τα δεδομένα από αυτή την ενδιάμεση 1η Φάση υποδηλώνουν ότι το mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιό μας έναντι του Covid-19 μπορεί να παράξει ανθεκτικά εξουδετερωτικά αντισώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων. Αυτά τα δεδομένα μας προσφέρουν περισσότερη αισιοδοξία ώστε να αναμένουμε ότι το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου mRNA-1273 ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19 θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια,” σχολίασε ο Tal Zaks, M.D., Ph.D., Chief Medical Officer της Moderna.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση