ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίτροπος Κυριακίδου: Συζήτηση με Ευρωπαίους νέους για την ψυχική υγεία

Η συζήτηση έχει ως στόχο να ακούσει τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις λύσεις των παιδιών και των νέων για την ευεξία και την ψυχική τους υγεία

ΚΥΠΕ

Σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται από κοινού από την UNICEF και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντικείμενο την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων, θα συμμετάσχει την Παρασκευή η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν νέοι από το Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Ισπανία, η συντονίστρια της Κομισιόν για τα Δικαιώματα του Παιδιού Βαλέρια Σέτι, η αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Σαρλότ Πέτρι-Γκορνίτζκα, ο ακτιβιστής για θέματα ψυχικής υγείας Ντίλιαν Μανόλοβ από τη Βουλγαρία και η Ευρωβουλευτής Μαρία Ουάλς.

Η συζήτηση έχει ως στόχο να ακούσει τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις λύσεις των παιδιών και των νέων για την ευεξία και την ψυχική τους υγεία.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, θα παρουσιαστεί σύντομη έκθεση της UNICEF που αφορά την περιφέρεια της Ευρώπης στο πλαίσιο της ευρύτερης παρακολούθησης για την έκθεση «Κατάσταση των Παιδιών του Κόσμου 2021, Ψυχική υγεία: σπάζοντας τη σιωπή».

Η έκθεση αποτελεί την πιο εξαντλητική ανάλυση των διεθνών τάσεων που επηρεάζουν τα παιδιά και εξετάζει την ψυχική υγεία και ευεξία των παιδιών και των νέων παγκοσμίως.

«Μετά από σχεδόν 2 χρόνια ζωής με την COVID-19, μια σιωπηλή πανδημία ψυχικής υγείας εξαπλώνεται παγκοσμίως» ανέφερε ενόψει της εκδήλωσης η Επίτροπος Κυριακίδου. «Όλοι έχουν επηρεαστεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά μας που έχουν χάσει ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, κρίσιμες εμπειρίες κι εκπαίδευση. Πολλά βλέπουν τους γονείς τους να δυσκολεύονται και δυστυχώς οι αναφορές ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί» πρόσθεσε.

«Αύριο, συναντιόμαστε για να ακούσουμε τους νέους μας κι αυτά που θέλουν να μας πουν για την ευεξία και την ψυχική υγεία. Η ψυχική υγεία έχει σημασία – τώρα περισσότερο από ποτέ – και οι νέοι άνθρωποι αποτελούν το μέλλον της δυνατής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας που χτίζουμε» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση