ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Απόσπασμα από Κοράνι θα διαβαστεί στην Αγία Σοφία

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοινώνοντας το αυριανό πρόγραμμα για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Newsroom Κ, Αθήνα

Απόσπασμα από το Κοράνι θα διαβαστεί αύριο στην Αγία Σοφία για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453 δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοινώνοντας το αυριανό πρόγραμμα για την επέτειο της άλωσης, είπε ότι (αύριο το βράδυ) «στο πλαίσιο της τελετής για την άλωση που διοργανώνει ο Υπουργείο Πολιτισμού μας, θα αναγνωστούν απόσπασμα από το Κοράνι για την άλωση στην Αγία Σοφία και θα γίνει προσευχή».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της άλωσης, αύριο το πρωί θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο Σαντζάκτεπε, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι «Αγώνες για την Άλωση» του Ιδρύματος Τοξοβολίας και στη συνέχεια θα διαβαστεί απόσπασμα του Κορανίου στην Αγία Σοφία για την άλωση.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του κτιρίου, όπου έχει στηθεί και ένα ομοίωμα τείχους ενόψει των καθιερωμένων εκδηλώσεων και της τηλεοπτικής μετάδοσής τους, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη στη δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας, παράλληλα, χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με Πληροφορίες: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X