ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

Ερντογάν: Ελάτε να λύσουμε τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας ότι έχει απομακρυνθεί από τις προσδοκίες της ανθρωπότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περισσότερο ειλικρινείς προσπάθειες για την επίλυση των δυνητικών προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζεται σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσφώνησε την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. 

“Ελάτε να καταβάλουμε περισσότερες ειλικρινείς προσπάθειες για την λύση των προβλημάτων στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, τη Λιβυή αλλά και τα δυνητικά προβλήματα στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας ότι έχει απομακρυνθεί από τις προσδοκίες της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι ακόμη και όλος ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στους Παλαιστινίους η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους. Ανέφερε ότι χρειάζεται μια περιεκτική μεταρρύθμιση στη δομή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι ο κόσμος αποτελείται περισσότερο από πέντε χώρες. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι για την ευτυχία του κόσμου αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι ο λόγος για την αστάθεια στην πολιτική, κοινωνία και οικονομία στον κόσμο είναι η αδικία. 

Για τη Συρία είπε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και πως μόνο για τους Σύριους ξόδεψε 32 εκατομμύρια δολάριο, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει πιο αποτελεσματική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα του έχει ενεργή στάση απέναντι στις εξελίξεις στη Συρία λέγοντας ότι με τη διαδικασία στη Γενεύη και στην Αστάνα αλλά και με την παρουσία τους στη Συρία προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάσταση ευημερίας. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί εναντίον της οργάνωσης FETO (κίνημα Γκιουλέν) λέγοντας ότι είναι έτοιμη η Τουρκία να δώσει πληροφορίες σε αυτό το θέμα σε κάθε χώρα. 

Αφήνοντας αιχμές εναντίον των ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν μπορεί κανείς να μένει χωρίς να αντιδρά απέναντι στις οικονομικές κυρώσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ως όπλο, προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι μαζί να εργαστούν ενάντια στη μονομερή διάλυση του διεθνούς εμπορίου. “Είναι εύκολο να προκληθεί χάος, δύσκολο να διασφαλιστεί η τάξη”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κάποιες χώρες προσπαθούν επιμόνως να προκαλέσουν χάος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία στηρίζει την επίλυση των προβλημάτων με εποικοδομητικό διάλογο και πως βρίσκονται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την ΕΕ.

Τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε την δημιουργία ενός οργανισμού για τους νέους με κέντρο την Κωνσταντινούπολη. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Βουτιά στο κενό στο κέντρο της Λευκωσίας

«Υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο κείμενο σας»
Ονησίφορος Ονησιφόρου  |  11:02

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X