ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Εντοπίσαμε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου 58 δισ. κυβικών μέτρων

Η νέα μας ανακάλυψη θα ανοίξει την πόρτα για παρόμοιες ανακαλύψεις σε άλλα γεωλογικά πεδία που γειτνιάζουν με την περιοχή, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Στην ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε μετά από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε, το γεωτρύπανο Φατίχ (Fatih) ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της γεώτρησης στο οικόπεδο Çaycuma-1.

«Το φυσικό αέριο που έχουμε ανακαλύψει στη Μαύρη Θάλασσα ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις διεθνείς αγορές με τα σημερινά στοιχεία. Η νέα μας ανακάλυψη θα ανοίξει την πόρτα για παρόμοιες ανακαλύψεις σε άλλα γεωλογικά πεδία που γειτνιάζουν με την περιοχή. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» συνέχισε.

Ανέφερε ακόμη ότι τελικός στόχος είναι η Τουρκία να ανακηρύξει την ενεργειακή της ανεξαρτησία, σταματώντας πλήρως την εξάρτησή της από εισαγόμενο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, σημείωσε ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Τουρκίας (κρατική και ιδιωτική) έχει φτάσει τα 80.000 βαρέλια, ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 100.000 βαρέλια την ημέρα τον επόμενο χρόνο.

Με πληροφορίες από Anadolu

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση