ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Τα βήματα Τουρκίας προς ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση

ΚΥΠΕ

Τα ειλικρινή μας βήματα προς την ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση λόγω των εμποδίων ορισμένων μελών που σκέφτονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και δεν έχουν την ικανότητα να δουν την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η Τουρκία στην Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ Τουρκίας – Ισπανίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «όλες οι προσπάθειές μας θα ευοδωθούν με την υλοποίηση της πλήρους ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, «το ότι η προσπάθεια επικαιροποίησης της Τελωνειακής Ένωσης δεν έχει ξεκινήσει, καθώς και οι αυστηρές πρακτικές θεωρήσεων στους επιχειρηματίες μας, εμποδίζουν την πλήρη αξιοποίηση του αμοιβαίου δυναμικού μας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ειλικρινή υποστήριξη της Ισπανίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. «Είμαι ευγνώμων για την ειλικρινή υποστήριξη της Ισπανίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ, ιδίως του αγαπητού μου φίλου κ. Σάντσεθ. Πιστεύω ότι αυτή θα συνεχίσει να ενισχύεται. Νομίζω ότι θα ήταν ωφέλιμο για τον ισπανικό επιχειρηματικό κόσμο να ενθαρρύνει τους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν θετικά βήματα σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα της Τουρκίας και της Ισπανίας με την 8η συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς διακοπή, ειδικά η αμυντική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική από αυτή την άποψη. Όπως γνωρίζετε, κατασκευάσαμε μαζί το αεροπλανοφόρο, καθώς και πολλά άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τον ίδιο τρόπο, τα UCAV, το Akıncı, διευρύνοντας όλα αυτά. Η αλληλεγγύη μας θα φτάσει σε ένα πολύ διαφορετικό σημείο με τα μη επανδρωμένα υποβρύχια», ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση