ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμάς: Οι τροποποιήσεις μας στην πρόταση εκεχειρίας «δεν είναι σημαντικές»

Περιλαμβάνουν την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς

ΠΗΓΗ: Reuters

 

Οι αλλαγές που ζήτησε η Χαμάς στην πρόταση για εκεχειρία την οποία παρουσίασαν οι ΗΠΑ «δεν είναι σημαντικές» και περιλαμβάνουν την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι η Χαμάς πρότεινε πολλές αλλαγές στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πρόταση εκεχειρίας, επισημαίνοντας ότι κάποιες από αυτές είναι ανεφάρμοστες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μεσολαβητές είναι αποφασισμένοι να γεφυρώσουν τις διαφορές.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Χαμάς, μεταξύ των αλλαγών που ζήτησε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι να παρουσιάσει το Ισραήλ κατάλογο με 100 Παλαιστινίους που εκτίουν μεγάλες ποινές σε ισραηλινές φυλακές και οι οποίοι θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Αρση ισραηλινού αποκλεισμού

Παράλληλα, η Χαμάς ζήτησε την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων στον παλαιστινιακό θύλακο.

Οι τροποποιήσεις προβλέπουν επίσης αίτημα να υπάρξουν τρεις «αλληλένδετες και συνεχείς φάσεις» στο σχέδιο εκεχειρίας.

«Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που, σύμφωνα με την ηγεσία της Χαμάς, να δικαιολογούν τις ενστάσεις», κατέληξε το στέλεχος της οργάνωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση