ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξελίξεις σε Λιβυή και Αν. Μεσόγειο συζήτησαν οι ΥΠΑΜ Ιταλίας και Γαλλίας

Οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στη λεγόμενη διαδικασία του Βερολίνου.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Λορέντσο Γκουερίνι συναντήθηκε χθες Πέμπτη στην Ρώμη με την ομόλογό του της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

Στην ατζέντα της συνάντησης, εκτός από τις διμερείς σχέσεις, βρίσκονταν ψηλά οι εξελίξεις στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στη λεγόμενη διαδικασία του Βερολίνου.

"Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη λιβυκή κρίση, δεν υπάρχει λύση που να προβλέπει διχοτόμηση της χώρας. Πρέπει να περιοριστεί οποιαδήποτε πόλωση της κρίσης", τόνισε ο Γκουερίνι. Όπως θυμίζουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο πρόκειται για την ίδια θέση που ο Γκουερίνι εξέφρασε την περασμένη Τρίτη κατά την συνάντησή του στην Άγκυρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Για την αποστολή "Ειρήνη" που έχει στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβάλλεται από το 2011 στη Λιβύη, η Γαλλία και η Ιταλία θεωρούν ότι "πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στεφθεί με επιτυχία". "Είμαστε έτοιμοι να ευνοήσουμε τον διάλογο και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, ώστε να προληφθούν συγκρούσεις και να βεβαιωθούμε ότι θα συμβάλλουν όλοι στην τήρηση του εμπάργκο", είπε ο Ιταλός υπουργός. Οι Υπουργοί το απόγευμα επισκέφθηκαν το στρατηγείο της αποστολής Ειρήνη, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Για την ανατολική Μεσόγειο, οι υπουργοί υπογράμμισαν ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι τα μόνα μέσα προς επιδίωξη διαπραγμάτευσης. Σε καμία περίπτωση, πρόσθεσαν, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές.

Η ιταλική κυβέρνηση "επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί να τύχουν σεβασμού οι αρχές του διεθνούς δικαίου" ενώ "αποτελεί χρέος της να ευνοήσει μια διαδικασία διαλόγου η οποία να ξαναδημιουργήσει το αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  |  Ασία  |  Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση