ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φάουτσι: Η μετάλλαξη του ιού στα βιζόν δεν μειώνει τις ελπίδες για το εμβόλιο

«Μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ορισμένα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται κατά του ιού, ακόμη δεν το ξέρουμε», σημείωσε

Newsroom Κ, Αθήνα

Καθησυχαστικός όσον αφορά τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στα μινκ που εντοπίσθηκε στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων της Δανίας εμφανίσθηκε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι. Σύμφωνα με τον κ. Φάουτσι, το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίσθηκε στα βιζόν δεν φαίνεται να μειώνει τις ελπίδες για το εμβόλιο. Στις αρχές του μηνός, η κυβέρνηση της Δανίας διέταξε τη μαζική θανάτωση 15 εκατ. μινκ στις φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων ανά τη χώρα, λίγο αφότου ανακάλυψε το νέο στέλεχος κορωνοϊού, το οποίο πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των μέτρων βιοασφαλείας στις φάρμες εκτροφής βιζόν ανά την υφήλιο, ώστε να αποτρέψει περαιτέρω μετάδοση του συγκεκριμένου, μεταλλαγμένου στελέχους. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι μελέτες απέχουν μακράν από το να αποφασίσουν εάν οι μεταλλάξεις έχουν επίπτωση στη διάγνωση ή εμβόλια για την καταπολέμησητ ου κορωνοϊού.

Επτά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν αναφέρει εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκτροφεία βιζόν από τότε που άρχισε η πανδημία: Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ και Ελλάδα.

«Όταν βλέπει κανείς κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή. Δεν μπορεί να το αγνοήσει», δήλωσε ο δρ Φάουτσι, αναφερόμενος στα κρούσματα Covid-19 σε φάρμες βιζόν της Δανίας. «Θα πρέπει να το μελετήσουμε, να δούμε τι σημαίνει… Όμως με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η μετάλλαξη που έχει εντοπισθεί στα μινκ δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στα εμβόλια και να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους», δήλωσε ο δρ Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών επί 36 χρόνια.

«Μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ορισμένα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται κατά του ιού, ακόμη δεν το ξέρουμε. Αλλά, εκ πρώτης, δεν φαίνεται ότι θα αποτελέσει πρόβλημα για τα εμβόλια», ανέφερε στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης του Οίκου Chatham.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκρήξεις στο Άκκουγιου

Εκρήξεις στο Άκκουγιου

Υλικές ζημιές σε κτίρια και εγκαταστάσεις που γειτνιάζουν με τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας
Του Νίκου Στέλγια
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Με σειρά προεδρικών διαταγμάτων ξηλώνει την κληρονομιά Τραμπ. Η πρώτη δέσμη θα υπογραφεί αμέσως μετά την αυριανή ορκωμοσία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ