ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

FDA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το έγγραφο θα τεθεί υπόψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της FDA, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή

Newsroom Κ, Αθήνα

Ανοίγει ο δρόμος έγκρισης του εμβολίου της Johnson & Johnson για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ, μετά την έκθεση αξιολόγησης της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο θα τεθεί υπόψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της FDA, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει το αίτημα της J&J για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεν καταγράφηκαν ζητήματα ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα, ενώ -όπως αναφέρεται- καταγράφηκαν επτά θάνατοι από Covid-19 στα γκρουπ των εθελοντών που λάμβαναν το πλασίμπο φάρμακο, σε αντίθεση με τη μηδενική θνητότητα από τον κορωνοϊό σε όσουν έλαβαν την κανονική φόρμουλα του εμβολίου.

Παράλληλα, όπως τονίζεται παρατηρήθηκαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης του συνδρόμου GUILLAIN-BARRE (σε 60χρονο εθελοντή που εμβολιάστηκε κανονικά και σε 75χρονο με το πλασίμπο).

Θα χρειαστούν περαιτέρω στοιχεία, αναφορικά με τους ασυμπτωματικούς φορείς, ωστόσο το εμβόλιο -σύμφωνα με τον FDA- είναι αποτελεσματικό ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, εθνικότητας κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση