ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φινλανδία: Η Ουκρανία «μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα μας για να βομβαρδίσει τη Ρωσία»

«Αν κριθεί απαραίτητο, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική πλευρά. Πρόκειται για μια απολύτως θεμιτή αμυντική μάχη της Ουκρανίας.»

Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει προμηθευτεί από τη Φινλανδία για να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος, διεμήνυσαν ανώτατοι αξιωματούχοι του Ελσίνκι.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες, Πέμπτη το κρατικό δίκτυο Yle, ο υπουργός Άμυνας της Φιλανδίας, Άντι Χακάνεν τόνισε πως η χώρα του δεν έχει θέσει κάποιου είδους περιορισμό ως προς τη χρήση των όπλων που παρέχει στο Κίεβο.

Ο Χακάνεν πρόσθεσε πως περιορισμοί έχουν επιβληθεί κυρίως από χώρες που έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.

«Αν κριθεί απαραίτητο, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική πλευρά. Πρόκειται για μια απολύτως θεμιτή αμυντική μάχη της Ουκρανίας. Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ επιτρέπει το πλήγμα στρατιωτικών στόχων πέρα από τα χερσαία σύνορα», δήλωσε από την πλευρά του ο Jukka Kopra, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του φινλανδικού κοινοβουλίου.

Η στάση της Φινλανδίας, εκπεφρασμένη από δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη άλλων δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Γερμανίας, όπου ο καγκελάριος Σολτς εμφανίζεται απρόθυμος να στείλει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, φοβούμενος ότι τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, παρασύροντας τη Γερμανία σε σύγκρουση με άγνωστες συνέπειες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Προτρέπω τη Γερμανία να το σκεφτεί σοβαρά.Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει πως πράγματι θα είχαν μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Χακάνεν.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, απευθύνθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ προειδοποιώντας πως κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε δε πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πηγή: Politico

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση