ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

«Φρένο» Χάγης σε έρευνες εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Η έδρα αποφασίζει ότι μία έρευνα στην υπόθεση του Αφγανιστάν σε αυτό το στάδιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον της δικαιοσύνης

Newsroom Κ, Αθήνα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα να διερευνηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανή τέλεση εγκλημάτων πολέμου στο Αφγανιστάν.

«Η έδρα αποφασίζει ότι μία έρευνα στην υπόθεση του Αφγανιστάν σε αυτό το στάδιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και ακολούθως απορρίπτει το αίτημα», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Ως «μείζων διεθνή νίκη», χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, την ομόφωνη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα να ερευνηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν.

Προειδοποίησε το δικαστήριο να αγνοήσει το αίτημα των Παλαιστινίων να διερευνηθούν οι πράξεις του Ισραήλ, αλλά και να μην επιχειρήσει να ασκήσει διώξεις σε Ισραηλινούς ή Αμερικανούς πολίτες επί του θέματος.

«Είναι μία μεγάλη διεθνής νίκη, όχι μόνο για αυτούς τους πατριώτες, αλλά και για τους κανόνες δικαίου», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση και επαναλαμβάνουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν υψηλές προσδοκίες σε ηθικό και νομικό επίπεδο από τους Αμερικανούς πολίτες», πρόσθεσε ο Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X