ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT - Ουκρανία: Γιατί η Ρωσία αναπτύσσει όλο και περισσότερα στρατεύματα;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατεγράφησαν να εγκαταλείπουν την κατειλημμένη περιοχή της Οσετίας στη Γεωργία, και να κατευθύνονται προς το μέτωπο της Ουκρανίας

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι ρωσικές δυνάμεις κατεγράφησαν να εγκαταλείπουν την κατειλημμένη περιοχή της Οσετίας στη Γεωργία, και να κατευθύνονται προς το μέτωπο της Ουκρανίας μέσω μίας μεγάλης οχηματοπομπής συγκροτούμενης από τανκς και άλλον βαρύ οπλισμό.

Οι σκηνές που αναμεταδόθηκαν ξανά και ξανά στα social και μάλιστα από διάφορες οπτικές γωνίες, έδειξαν να επιβεβαιώνουν ότι ύστερα από τρεις εβδομάδες σκληρής μάχης, η Μόσχα επιχειρεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία μεταφέροντας εκεί καινούρια στρατεύματα από οπουδήποτε αλλού.

Μερικοί εξέλαβαν τις εικόνες αυτές ως ενδείξεις μίας παραπαίουσας ρωσικής επίθεσης. Οι ίδιες εικόνες όμως εγείρουν και ερωτήματα κατά πόσον ο τρέχων κύκλος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν συνιστούν παρά ένα τέχνασμα ώστε η ρωσική πλευρά να κερδίσει χρόνο και να ανασυνταχθεί έως ότου οι ενισχύσεις καταφθάσουν.

Ακόμη και προ της εισβολής, προσωπικότητες όπως ο (βετεράνος) Στρατηγός Ντέϊβιντ Πετρέους (David Petraeus),αρχιτέκτων των αμερικανικών επιχειρήσεων των ετών 2007-08 στο Ιράκ, υποστήριζαν ότι η Ρωσία στερείτο ικανών δυνάμεων εάν επρόκειτο να προχωρήσει σε «αντεπίθεση».

Σήμερα, το ερώτημα είναι κατά πόσον η Μόσχα διέθετε καν επαρκή στρατεύματα για να καταλάβει τα εδάφη που επιδιώκει.

«Η Ρωσία ολοένα και περισσότερο επιχειρεί να προσθέτει περισσότερα στρατεύματα και να αντικαταστήσει τις απώλειες που υφίσταται στην Ουκρανία», εκτιμούσε και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας μέσα στην εβδομάδα.

«Για να το επιτύχει αυτό», προσέθετε «η Μόσχα αναπτύσσει δυνάμεις από πολύ μακριά, όπως για παράδειγμα από την »ανατολική στρατιωτική περιοχή», τον Στόλο του Ειρηνικού και την Αρμενία. Επιδιώκει επίσης σταθερά να αξιοποιήσει ανορθόδοξες δυνάμεις, όπως ιδιωτικές (παρα) στρατιωτικές εταιρίες, ή Σύρους και άλλους μισθοφόρους». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ