ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στην Google για τη δημοσίευση ειδήσεων

Η αμερικανική εταιρία λέει ότι η απόφαση αγνοεί τις πραγματικότητες

Kathimerini.gr

Η γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε την Τρίτη πρόστιμο ύψους 500 εκατ. ευρώ στην Google διότι δεν συμμορφώθηκε πλήρως με τους προσωρινούς κανόνες που της επέβαλε κατόπιν διαμάχης της με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μέσα στους δύο επόμενους μήνες ο αμερικανικός γίγαντας του Ίντερνετ θα πρέπει πλέον να παρουσιάσει προτάσεις για το πώς θα αποζημιώσεις τα πρακτορεία ειδήσεων και άλλα μέσα ενημέρωσης για τη χρήση των ειδήσεών τους. Εφόσον δεν το πράξει, θα αντιμετωπίζει ημερήσιο πρόστιμο 900.000 ευρώ.

Γαλλικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορούν την Google ότι απέφυγε να αρχίσει καλή τη πίστει συνομιλίες μαζί τους ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος για την αποζημίωσή τους έναντι της χρήσης των ειδήσεών τους, στη βάση της πρόσφατης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί των λεγόμενων «γειτονικών δικαιωμάτων».

Η γαλλική υπόθεση εστίασε στο κατά πόσον η Google παρέβη τους προσωρινούς κανονισμούς της αρχής ανταγωνισμού της Γαλλίας, που απαιτούν τη διεξαγωγή συνομιλιών με αυτόν τον σκοπό εντός τριών μηνών με όποιο ειδησεογραφικό οργανισμό το ζητήσει.

«Όταν η αρχή επιβάλλει μια υποχρέωση σε εταιρία, θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, τόσο στο πνεύμα όσο και στο γράμμα (της απόφασης). Εδώ δυστυχώς δε συνέβη αυτό», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής της αρχής ανταγωνισμού της Γαλλίας, Ισαμπέλ ντε Σιλβά.
Η Google απάντησε την Τρίτη ότι θεωρεί άδικη την επιβολή του προστίμου, και εξέφρασε την απογοήτευσή της με την απόφαση.

«Εμείς δράσαμε καλή τη πίστει καθ’ όλη τη διαδικασία. Το πρόστιμο αγνοεί τόσο τις προσπάθειές μας να φθάσουμε σε συμφωνία, όσο και την πραγματικότητα τού πώς λειτουργούν οι ειδήσεις στις πλατφόρμες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρίας.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας περίπλοκος συνδυασμός εξωτερικών πιέσεων και αυξημένης πληροφόρησης απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από την κατανάλωση ...
ΠΗΓΗ: ΒΒC
 |  ΚΟΣΜΟΣ