ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε την Χαν Γιούνις

O πόλεμος οδεύει προς μια νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία

Kathimerini.gr

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη Χαν Γιούνις καθώς ο πόλεμος οδεύει προς μια νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία που είχε στόχο την επιστροφή κάποιων ομήρων, δήλωσε Ισραηλινός ανώτατος στρατιωτικός διοικητής.

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

«Έχουμε εξασφαλίσει πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε κατά των προπυργίων της στον νότο», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το ισραηλινό πεζικό μπήκε στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου διεξάγει σφοδρές μάχες στο έδαφος.

«Είμαστε στην καρδιά της Τζαμπαλίγια, στην καρδιά της Σουτζαϊγια (δύο τοποθεσίες της βόρειας Γάζας) και πλέον στο κέντρο και της Χαν Γιούνις», αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν, διοικητής της Νότιας Διοίκησης, που κάνει λόγο «για την πιο σφοδρή ημέρα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου. 

WAFA: «Δεκάδες νεκροί από επιδρομές σε σπίτια και σχολεία»

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε δύο σχολεία όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στη συνοικία Νταράτζ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Oπως μεταδίδει το Reuters, δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να επαληθευτεί η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως οι εν λόγω πληροφορίες ερευνώνται.

Λίγο νωρίτερα, υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. «Σαράντα πέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί την τελευταία ώρα», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ Ακσα στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας, καθώς ο πόλεμος περνά σε νέα φάση μετά την επταήμερη παύση, δήλωσε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Ισραήλ.

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλέβι, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

«Εχουμε αδρανοποιήσει πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε εναντίον των οχυρών της στον Νότο», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση