ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Διπλασιάζει ΜΕΘ και δίνει κίνητρα για να αδειάσουν κρεβάτια στα νοσοκομεία

Τα γερμανικά νοσοκομεία που χρειάζονται περισσότερα κρεβάτια και προσωπικό για να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, θα λάβουν οικονομική βοήθεια, είπε ο Γερμανός Υπ. Υγείας

Kathimerini.gr

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ενημέρωσε τη Δευτέρα τα νοσοκομεία ότι όσο περισσότερα κρεβάτια και προσωπικό «απελευθερώσουν», τόσο περισσότερα χρήματα θα τους παραχωρήσει η κυβέρνηση.

Τα γερμανικά νοσοκομεία που χρειάζονται περισσότερα κρεβάτια και προσωπικό για να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, θα λάβουν οικονομική βοήθεια, είπε ο Σπαν.

«Αν χρειάζεστε περισσότερα κρεβάτια, προσωπικό και εξοπλισμό για την φροντίδα των ασθενών του κορωνοϊού, θα αποζημιωθείτε οικονομικά», ανέφερε.

«Ειδικότερα, θα έχετε ένα ημερήσιο μπόνους 560 ευρώ ανά κρεβάτι που θα ελευθερώνεται ή που δεν θα χρησιμοποιείται για σχεδιασμένες επεμβάσεις. Για τα νέα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας με ανεμιστήρες, θα υπάρξει επιχορήγηση από τα ταμεία υγειονομικής ασφάλισης, της τάξεως των 50.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γερμανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση