ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Σκληρό lockdown στους ανεμβολίαστους στις «κόκκινες» περιοχές

Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από Covid-19 θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους αναψυχής και να παρευρίσκονται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Kathimerini.gr

Η Γερμανία θα επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και δημόσιες εκδηλώσεις, σε ανεμβολίαστους πολίτες σε περιοχές που υπερβαίνουν το όριο των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία, δήλωσε την Πέμπτη η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. 

Η Μέρκελ και οι τοπικοί ηγέτες συμφώνησαν σε έναν κατάλογο μέτρων, με τους περιορισμούς να αυξάνονται ανά περιοχή καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς, απαντώντας σε αυτό που η καγκελάριος αποκάλεσε το τέταρτο κύμα της πανδημίας που θα πλήξει τη Γερμανία.

Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από Covid-19 θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους αναψυχής, όπως και σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, τα νέα μέτρα αφορούν τους τομείς της γαστρονομίας, της φιλοξενίας καθώς και υπηρεσίες όπως γυμναστήρια, σύμφωνα με τη συμφωνία που παρουσιάστηκε την Πέμπτη. Τα μέτρα ισχύουν μετά από ένα ορισμένο επίπεδο νοσηλειών αναλογικά με τον πληθυσμό μιας περιοχής.

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την Covid, η οποία είχε ανασταλεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σχετικής μείωσης των νέων κρουσμάτων.

Η Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, κατέγραψε για πρώτη φορά την Πέμπτη περισσότερα από 65.000 νέα κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, ενώ τα νοσοκομεία που οι ΜΕΘ τους έχουν φτάσει στο όριο, έχουν σημάνει συναγερμό. Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν την απαίτηση από τους εργοδότες να επιτρέψουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, αντικαθιστούν το ισχύον καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που θα πάψει να ισχύει στις 25 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση