ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για τις ένοπλες ομάδες στο Σουδάν συζήτησε ο Ζελένσκι με τον ηγέτη της χώρας

Ευχαρίστησε το Σουδάν, το οποίο βρίσκεται εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου, επειδή στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

ΚΥΠΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε γνωστό σήμερα ότι είχε μια απροσχεδίαστη συνάντηση στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου του Σουδάν, τον ντε φάκτο ηγέτη της χώρας, στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των ένοπλων ομάδων που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία.

«Συζητήσαμε τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας, ιδίως τις δραστηριότητες των παράνομων ένοπλων οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram. Ευχαρίστησε επίσης το Σουδάν, το οποίο βρίσκεται εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου, επειδή στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ δρούσε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Δυτικοί διπλωμάτες και μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι η Βάγκνερ δραστηριοποιείται, εκτός των άλλων αφρικανικών χωρών, και στο Σουδάν, μολονότι η οργάνωση το διαψεύδει.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση