ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Η διάσκεψη του Βερολίνου ευκαιρία για έναρξη ειρηνευτικών διαδικασιών στη Λιβύη

«Εδώ και μήνες διαπραγματευόμαστε το πώς θα σταματήσουμε τη θανατηφόρα ροή όπλων και μαχητών από το εξωτερικό...» σημείωσε ο κ. Μάας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας, δήλωσε σήμερα πριν αναχωρήσει για τη Βεγγάζη ότι «με τη Διαδικασία του Βερολίνου, είχαμε εδώ και πολύ καιρό την καλύτερη ευκαιρία να επιτύχουμε την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, ο κ. Μάας σημείωσε ότι «εδώ και μήνες διαπραγματευόμαστε το πώς θα σταματήσουμε τη θανατηφόρα ροή όπλων και μαχητών από το εξωτερικό. Για να επιτύχουμε μια συμφωνία σχετικά με αυτό, καλέσαμε την Κυριακή όλους τους σχετικούς διεθνείς παίκτες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Μετά από τη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό Σάρατζ την περασμένη εβδομάδα, θα μιλήσω σήμερα με τον στρατηγό, Χαφτάρ και πάλι κατ’ εντολήν των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ».

Δήλωσε περαιτέρω ότι «το μήνυμά μας είναι σαφές: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά. Αντίθετα, τώρα ανοίγει ένα παράθυρο για να απελευθερωθεί η σύγκρουση από τη διεθνή επιρροή και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία και τις ενδο-λιβυκές διαπραγματεύσεις για μια μεταπολεμική τάξη υπό την αιγίδα του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ Σαλαμέ». Εξέφρασε στη συνέχεια την ελπίδα ότι «όλες οι πλευρές θα αντιληφθούν την ευκαιρία για να πάρουν το μέλλον της Λιβύης και πάλι σε λιβυκά χέρια».

Αυτό, κατέληξε, «απαιτεί τώρα την ετοιμότητα για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός και τη συμμετοχή και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στις μορφές διαλόγου που πρότειναν τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό δεν είναι μόνο η προσδοκία των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά κυρίως προς το συμφέρον του λαού της Λιβύης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X