ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Η ΕΕ στηρίζει την Κούβα εν μέσω της σκλήρυνσης των αμερικανικών κυρώσεων

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά τα εξωχώρια μονομερή μέτρα σε βάρος της Κούβας, τα οποία αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο»

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να συνεργάζεται με την Κούβα, καθώς η νήσος βρέθηκε τελευταία αντιμέτωπη με περαιτέρω σκλήρυνση του εμπάργκο που της επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά τα εξωχώρια μονομερή μέτρα σε βάρος της Κούβας, τα οποία αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε ανήσυχοι για τις αρνητικές συνέπειες της σκλήρυνσης του αμερικανικού εμπάργκο», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Νέβεν Μίμιτσα, αρμόδιος για τη Διεθνή συνεργασία και Ανάπτυξη.

Ο ευρωπαίος επίτροπος συμμετέχει σε ένα φόρουμ στην Αβάνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα, στο οποίο παίρνουν μέρος 120 επιχειρηματίες, νομικοί και πανεπιστημιακοί από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τον Καναδά. Στόχος: η προώθηση επενδύσεων στη νήσο.

«Είναι πολύ ταιριαστό το ότι συμμετέχουμε σε αυτό το φόρουμ (...) και υπογραμμίζουμε τον υποστηρικτικό ρόλο της ΕΕ σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον», πρόσθεσε ο Μίμιτσα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ουάσινγκτον προσέθεσε την Κούβα στη μαύρη λίστα που καταρτίζει για την εμπορία ανθρώπων την Πέμπτη, κλιμακώνοντας μια σειρά μέτρων όπως η επιβολή περιορισμών στα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια στην Κούβα που λαμβάνονται πρόσφατα.

Η ΕΕ, που είναι πλέον ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Κούβα, της έχει προσφέρει πολιτική υποστήριξη σε πολλά από τα ζητήματα για τα οποία η Αβάνα βρίσκεται σε διένεξη με την Ουάσινγκτον, όπως το εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ από το 1962 ή πρόσφατη ενεργοποίηση του τρίτου κεφαλαίου του νόμου Χελμς-Μπάρτον, που επιτρέπει προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον ξένων εταιρειών που είναι παρούσες στη νήσο και αξιοποιούν πόρους που είχαν εθνικοποιηθεί.

Κατά τον Μίμιτσα, η ΕΕ θέλει «να υποστηρίξει τη δέσμευση της Κούβας να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον και να ενθαρρύνει οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωση να θέσουν σε εφαρμογή κοινές πρωτοβουλίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X