ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:52
 

Η ΕΕ στηρίζει την Κούβα εν μέσω της σκλήρυνσης των αμερικανικών κυρώσεων

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά τα εξωχώρια μονομερή μέτρα σε βάρος της Κούβας, τα οποία αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο»

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να συνεργάζεται με την Κούβα, καθώς η νήσος βρέθηκε τελευταία αντιμέτωπη με περαιτέρω σκλήρυνση του εμπάργκο που της επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά τα εξωχώρια μονομερή μέτρα σε βάρος της Κούβας, τα οποία αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε ανήσυχοι για τις αρνητικές συνέπειες της σκλήρυνσης του αμερικανικού εμπάργκο», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Νέβεν Μίμιτσα, αρμόδιος για τη Διεθνή συνεργασία και Ανάπτυξη.

Ο ευρωπαίος επίτροπος συμμετέχει σε ένα φόρουμ στην Αβάνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα, στο οποίο παίρνουν μέρος 120 επιχειρηματίες, νομικοί και πανεπιστημιακοί από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τον Καναδά. Στόχος: η προώθηση επενδύσεων στη νήσο.

«Είναι πολύ ταιριαστό το ότι συμμετέχουμε σε αυτό το φόρουμ (...) και υπογραμμίζουμε τον υποστηρικτικό ρόλο της ΕΕ σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον», πρόσθεσε ο Μίμιτσα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ουάσινγκτον προσέθεσε την Κούβα στη μαύρη λίστα που καταρτίζει για την εμπορία ανθρώπων την Πέμπτη, κλιμακώνοντας μια σειρά μέτρων όπως η επιβολή περιορισμών στα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια στην Κούβα που λαμβάνονται πρόσφατα.

Η ΕΕ, που είναι πλέον ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Κούβα, της έχει προσφέρει πολιτική υποστήριξη σε πολλά από τα ζητήματα για τα οποία η Αβάνα βρίσκεται σε διένεξη με την Ουάσινγκτον, όπως το εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ από το 1962 ή πρόσφατη ενεργοποίηση του τρίτου κεφαλαίου του νόμου Χελμς-Μπάρτον, που επιτρέπει προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον ξένων εταιρειών που είναι παρούσες στη νήσο και αξιοποιούν πόρους που είχαν εθνικοποιηθεί.

Κατά τον Μίμιτσα, η ΕΕ θέλει «να υποστηρίξει τη δέσμευση της Κούβας να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον και να ενθαρρύνει οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωση να θέσουν σε εφαρμογή κοινές πρωτοβουλίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την άφιξή του, η οποία έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και για λόγους ασφαλείας, ο ισχυρός άντρας της Ανατολικής Λιβύης μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ

Θα συναντηθεί, στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X