ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γερμανία σταματά τις εξαγωγές όπλων προς την Σαουδική Αραβία 

Το ανακοίνωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε δηλώσεις του προς το πρώτο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ARD.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Γερμανία σταματά τις εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού προς την Σαουδική Αραβία, ως συνέπεια των όσων έχουν αποκαλυφθεί για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, σε δηλώσεις του προς το πρώτο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ARD.

Όπως ανέφερε ο Χάικο Μαας «πιστεύω πως όσο διαρκούν οι έρευνες, όσο δεν γνωρίζουμε τι έγινε εκεί, δεν υπάρχει έδαφος για να αποφασίσουμε την εξαγωγή εξοπλισμού προς την Σαουδική Αραβία».

Να σημειωθεί πως η Γερμανία είναι –μετά τις ΗΠΑ- η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα πολεμικού εξοπλισμού προς την Σαουδική Αραβία.
Ήδη έχουν αποφασισθεί –μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο- εξαγωγές προς την Σαουδική Αραβία ύψους 416,4  εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μαας δεν διευκρίνισε εάν στο νέο εμπάργκο κατά της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνονται και οι εξαγωγές για τις οποίες ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει πράσινο φως.

Επίσης, η Καγκελάριος Μέρκελ με δηλώσεις της καταδίκασε τη δολοφονία του Κασόγκι, με τον πλέον έντονο τρόπο, σημειώνοντας πως «από την Σαουδική Αραβία αναμένουμε να ξεκαθαρίσει πλήρως τις συνθήκες, καθώς και το παρασκήνιο της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X