ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ισραηλινή αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα επεισόδια στην κηδεία δημοσιογράφου του Al Jazeera

Η Σιρίν Αμπού-Άκλε έχασε τη ζωή της καλύπτοντας ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζιενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

ΚΥΠΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο αστυνομικός διοικητής της Ιερουσαλήμ κατόπιν εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Όμερ Μπαρ-Λεβ, για τη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες Ισραηλινοί αστυνομικοί απωθούσαν με γκλομπ τους συμμετέχοντες στην επικήδεια πομπή του φερέτρου της Αμερικανο-Παλαιστίνιας δημοσιογράφου, ανταποκρίτριας του Al Jazeera , Σιρίν Αμπού-Άκλε, η οποία έχασε τη ζωή της καλύπτοντας ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζιενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Μπαρ-Λεβ ανέφερε ότι «η αστυνομία κατέβαλε προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή της κηδείας σε συνεννόηση με τα μέλη της οικογενείας της. Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια της επικήδειας πομπής εξελίχθηκαν βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της κατάστασης».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εικόνες της κηδείας της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού-Άκλε, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει τις ειδικότερες συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τα επεισόδια», προσθέτοντας ότι «τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης».

Οι τηλεοπτικές εικόνες που παρουσίαζαν τους Ισραηλινούς αστυνομικούς να απωθούν τους παρευρισκόμενους χρησιμοποιώντας γκλομπ, νωρίτερα σήμερα προκάλεσαν τις επικριτικές δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ισραήλ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση