ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Κορέα: Κήρυξε τις πλέον πληγείσες περιοχές της «ζώνες καταστροφής»

Είναι η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα κηρύσσει κάποιες περιοχές της «ειδικές ζώνες καταστροφής» εξαιτίας μολυσματικής ασθένειας

ΚΥΠΕ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 76 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και τρεις νέους θανάτους, μια μείωση που παρατηρείται για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, την ώρα που ο πρόεδρος Μου Τζε-ιν κήρυξε τις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας "ειδικές ζώνες καταστροφής".

Είναι η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα κηρύσσει κάποιες περιοχές της "ειδικές ζώνες καταστροφής" εξαιτίας μολυσματικής ασθένειας, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να επιδοτήσει ως το 50% των εξόδων για την αποκατάσταση και εξαιρεί τους κατοίκους τους από την καταβολή φόρων και την πληρωμή των λογαριασμών εταιρειών κοινής ωφέλειας. Μέχρι στιγμής στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 8.162 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα εκτός ηπειρωτικής Κίνας, και 75 θάνατοι, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο για τον έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC).

Η πορεία της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19 σημειώνει καθοδική πορεία στη χώρα, με τους τελευταίους αριθμούς των κρουσμάτων να είναι σημαντικά μικρότεροι από τα 909 που είχαν αναφερθεί στις 29 Φεβρουαρίου, στο απόγειο της επιδημίας, και από τα 107 που ανακοινώθηκαν το Σάββατο.

Ο Μουν κήρυξε σήμερα την πόλη Ντέγκου και την επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ "ειδικές ζώνες καταστροφής". Σαράντα ένα από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα εντοπίζονται στην Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της η αίρεση η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα. Η αίρεση αυτή συνδέεται με το 61% των κρουσμάτων, διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κουόν Τζουν- γουκ. Επιπλέον 120 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία σήμερα.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα που αριθμός όσων ανάρρωσαν από τον νέο κορωνοϊό είναι μεγαλύτερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων. Από σήμερα οι αρχές της Νότιας Κορέας επιβάλλουν αυστηρότερους ελέγχους στους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ολλανδία, αφού αρχικά είχαν επιβάλει τα μέτρα αυτά για τους επισκέπτες από το Ιράν, την Κίνα και την Ιταλία, τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Πέραν από τη θερμομέτρηση στην οποία υποβάλλονται οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, θα πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στην οποία θα αναφέρουν καθημερινά αν εμφανίζουν συμπτώματα της covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση