ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ολλανδία θα απαγορεύσει τις υιοθεσίες παιδιών από άλλες χώρες

Τα τελευταία 50 χρόνια Ολλανδοί υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει τις υιοθεσίες από ξένα κράτη

ΑΜΠΕ

Η Ολλανδία δεν θα επιτρέπει στο εξής στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Νομικής Προστασίας Φρανκ Βέερβιντ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι όσοι φάκελοι διακρατικής υιοθεσίας έχουν ήδη ανοίξει, δεν θα επηρεαστούν προς το παρόν.

Τα τελευταία 50 χρόνια Ολλανδοί υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες. Η τάση αυτή φθίνει το τελευταίο διάστημα: μόλις 145 παιδιά υιοθετήθηκαν το 2019 και 70 το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει το ανεξάρτητο ινστιτούτο προβληματισμού Dutch Youth Institute.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει τις διακρατικές υιοθεσίες.

Η πολιτική που ακολουθούσε η Ολλανδία στο θέμα της υιοθεσίας επικρίθηκε αφού πολλοί πολίτες που είχαν υιοθετηθεί όταν ήταν βρέφη και επιχείρησαν να αναζητήσουν τις ρίζες τους, διαπίστωσαν ότι τα πιστοποιητικά γέννησης είχαν παραχαραχθεί ή χαθεί ή ότι η υιοθεσία ήταν παράνομη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση