ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάσμα γενεών στις ΗΠΑ με αιχμή το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Oσοι είναι σήμερα μεταξύ 18 και 26 ετών απέχουν πολύ από όσα θεωρούν σημαντικά οι κατά μερικές δεκαετίες μεγαλύτεροι σε ηλικία baby boomers

Kathimerini.gr

Oσοι είναι σήμερα μεταξύ 18 και 26 ετών στις ΗΠΑ και ανήκουν στην καλούμενη γενιά «Ζ» παρουσιάζονται να απέχουν πολύ από όσα θεωρούν σημαντικά οι κατά μερικές δεκαετίες μεγαλύτεροι σε ηλικία baby boomers.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Public Opinion Strategies poll για το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News, οι ανήκοντες στη γενιά «Ζ» αξιολογούν ως λιγότερο σημαντικές αξίες όπως είναι εκείνες του πατριωτισμού, της πίστης στον Θεό και της απόκτησης παιδιών.

Στις ηλικίες μεταξύ 18 και 26 ετών, το 32% παρουσιάζεται να αξιολογεί ως πολύ σημαντικό τον πατριωτισμό, το 26% ως πολύ σημαντική τη θρησκεία και το 23% ως πολύ σημαντικό το να έχει κανείς παιδιά.

Στις ηλικίες μεταξύ 59 και 77 ετών ωστόσο, τα αντίστοιχα ποσοστά εκτοξεύονται στο 76% (από 32%), στο 65% (από 26%) και στο 52% (από 23%), ενώ υπάρχει χάσμα και στον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες προσεγγίζουν τη ζωή στις ΗΠΑ. Το 66% των baby boomers θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς, άποψη με την οποία συμφωνεί όμως μόνο το 33% της γενιάς «Ζ».

Με πληροφορίες από Axios

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση