ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Πολωνία σχεδιάζει οχυρώσεις στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ από το 1945, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Αμυνας

ΠΗΓΗ: AP

Αξιωματούχοι του υπουργείου Aμυνας της Πολωνίας παρουσίασαν σήμερα ένα σχέδιο αμυντικής ενίσχυσης της νατοϊκής χώρας μέσω ενός συστήματος οχυρώσεων και εμποδίων κατά μήκος των περίπου 700 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τη Βαρσοβία, η χώρα προετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, για την περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο της αποτροπής. Σημειώνεται ότι στο πλάνο αμυντικής θωράκισης περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Ο στόχος είναι να προστατεύσει το έδαφος της Πολωνίας και να παρεμποδιστεί η κίνηση των στρατευμάτων του αντιπάλου μας. Παράλληλα, θα διευκολυνθεί η κινητικότητα για τα δικά μας στρατεύματα», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Κάμιτς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι τοπικές κοινότητες κατανοούν την ανάγκη να ληφθούν τα εν λόγω μέτρα.

Η αμυντική θωράκιση θα περιλαμβάνει «κάθε είδους οχυρώσεις, εμπόδια, παρακολούθηση του εναέριου χώρου σε κάθε επίπεδο και αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων και θα ενσωματωθεί στο αμυντικό σύστημα ολόκληρης της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ από το 1945, όταν και έληξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση