ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος δικό της χωριό

Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε μια «μη φυσιολογική εκτόξευση πυρομαχικών από αεροσκάφη» πάνω από το χωριό Πετροπαβλόβκα, στη νότια περιοχή Βορονέζ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA

ΠΗΓΗ: Reuters

Ενα χωριό στη νοτιοδυτική Ρωσία βομβαρδίστηκε κατά λάθος από ένα πολεμικό αεροσκάφος, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τετάρτη ένας Ρώσος περιφερειακός κυβερνήτης.

Οπως ανέφερε ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ, διατάχθηκε η ανοικοδόμηση εννέα σπιτιών, ενώ ζημιές υπέστησαν επίσης ένα μικρό σχολείο, ένα καλλιτεχνικό κέντρο και ένα διοικητικό κτίριο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη, με το υπουργείο Αμυνας να αναφέρει μια «μη φυσιολογική εκτόξευση πυρομαχικών από αεροσκάφη» πάνω από το χωριό Πετροπαβλόβκα, στη νότια περιοχή Βορονέζ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Κανείς δεν είχε σκοτωθεί, ωστόσο, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύτηκαν, ενώ ψυχολογική υποστήριξη προσφέρθηκε σε όλους τους κατοίκους, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Πηγή: Telegram of Governor Alexander Gusev via REUTERS

Πρόσθεσε δε πως πέντε αυτοκίνητα και ένα τρακτέρ είχαν υποστεί ζημιές και οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση. «Κανένας κάτοικος δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια, θα τους στηρίξουμε όλους όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε.

Αν και οι ζημιές ήταν περιορισμένες, το περιστατικό θεωρείται «ντροπιαστικό» για τον στρατό της Ρωσίας και έρχεται σε μια περίοδο υψηλού συναγερμού στις νότιες περιοχές της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, η Ρωσία πραγματοποίησε μερικές από τις πιο σφοδρές επιθέσεις της με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, από την έναρξη της εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Σάββατο, η φονικότερη διασυνοριακή επίθεση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου σκότωσε 25 ανθρώπους στο Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση