ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Τουρκία μετεξελίσσεται σε νέα Ιταλία

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο νέος ιός που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε ολόκληρη τη Τουρκία. Οι επιστήμονες και ιατροί εκφράζουν έντονη ανησυχία για την τροπή των εξελίξεων στην Τουρκία κατά τις τελευταίες ημέρες.

Η Τουρκία υπήρξε μια από τις τελευταίες χώρες που ανακοίνωσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Οι Τούρκοι και ιατροί προειδοποιούν ότι η τουρκική κυβέρνηση ενδέχεται να έπραξε μεγάλα λάθη, οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν αισθητές κατά την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με νέα τουρκικά δημοσιεύματα, ένας καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι ο νέος ιός ενδέχεται πλέον να είναι εκτός ελέγχου στην Τουρκία και οι θάνατοι από την ασθένεια θα μπορούσαν σύντομα να είναι ίσοι με την Ιταλία ή την Ισπανία.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι 168 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον ιό στην Τουρκία και 10.827 άνθρωποι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί θετικοί στο ιό, αλλά η τουρκική ιατρική ένωση δήλωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η ανησυχία των Τούρκων ιατρών

Ο Ζεκί Κιλίτσασλαν, καθηγητής πνευμονολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι οι λοιμώξεις από κορωνοϊό στην Τουρκία αυξάνονται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

«Ο ρυθμός αύξησης στην Τουρκία είναι ανησυχητικός. Τα πρόσφατα στοιχεία για τις περιπτώσεις και οι θάνατοι δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Κιλίτσασλαν.

«Φοβάμαι ότι η Τουρκία θα είναι η νέα Ιταλία ή Ισπανία, όπου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών είναι πλέον τριψήφιος. Τα απαραίτητα ριζοσπαστικά μέτρα δεν λήφθηκαν από τη στιγμή που η κρίση αυτή άρχισε να επιταχύνεται στο Ιράν», πρόσθεσε ο Τούρκος επιστήμονας.

Οι λόγοι πίσω από τον ταχύ ρυθμό αύξησης αφορούν τον ανεπαρκή αριθμό των τεστ και την καθυστερημένη απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση