ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ινδία: H χώρα «καίγεται» και το κοινοβούλιό της ανακαινίζεται

Η απόφαση έχει προκαλέσει κατακραυγή από την κοινή γνώμη

Kathimerini.gr

Ενώ στην Ινδία καθημερινά πεθαίνουν ουσιαστικά αβοήθητοι χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό και οι υγειονομικοί εκλιπαρούν για λίγες μπουκάλες οξυγόνου, η κυβέρνηση Μόντι προωθεί μια ανακαίνιση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρότζεκτ Central Vista Redevelopment αφορά το χτίσιμο νέων εγκαταστάσεων που θα στεγάζουν το κοινοβούλιο της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου σπιτιού για τον ίδιο τον ηγέτη της χώρας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει κατακραυγή από την κοινή γνώμη καθώς η Ινδία μετρά ήδη 21,49 εκατομμύρια ασθενείς με Covid-19 ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στους 234.083.

Οι υποστηρικτές του σχεδίου όμως λένε ότι είναι απαραίτητο, καθώς τα σημερινά κτίρια εκατονταετίας δεν είναι πλέον κατάλληλα για να στεγάσουν τη Βουλή της χώρας.

Μάλιστα το ακριβό αυτό πρότζεκτ θα συνεχιστεί παρόλο που όλα τα υπόλοιπα σχέδια ανοικοδόμησης έχουν «παγώσει».
«Η έναρξη της κατασκευής του Κοινοβουλίου της Ινδίας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα των δημοκρατικών μας παραδόσεων», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι τον Δεκέμβριο κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του κτιρίου. «Εμείς, ο λαός της Ινδίας, θα κατασκευάσουμε μαζί αυτό το νέο κοινοβούλιο».

Την Τετάρτη δύο πολίτες, εκ των οποίων ο ένας έχει τη μητέρα του άρρωστη με κορωνοϊό, υπέβαλαν αίτημα σε δικαστήριο του Νέου Δελχί για παύση των εργασιών, που συνεχίζονται ενώ η ινδική πρωτεύουσα βρίσκεται σε λόκνταουν.

Η άρνηση του δικαστηρίου να εκδικάσει άμεσα την υπόθεση οδήγησε τους πολίτες να καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Παρασκευή.

Πηγή: CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση