ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ - Αμβλώσεις: Επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του προσχεδίου που διέρρευσε

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας στην επιλογή είναι θεμελιώδες, η στοιχειώδης δικαιοσύνη απαιτεί να μην ανατραπεί η υπόθεση Roe V. Wade

Kathimerini.gr

Ο ανώτατος δικαστής των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς επιβεβαίωσε τη γνησιότητα ενός προσχεδίου γνωμοδότησης για την υπόθεση-ορόσημο Roe V. Wade και διέταξε έρευνα για την «απαράδεκτη» διαρροή.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο γνωμοδότησης της συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, που διέρρευσε στα ΜΜΕ, δείχνει πως έχει ήδη διεξαχθεί ψηφοφορία με την οποία ανατρέπεται η ιστορική απόφαση στην υπόθεση Roe v. Wade σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας στην επιλογή είναι θεμελιώδες και πως η στοιχειώδης δικαιοσύνη απαιτεί να μην ανατραπεί η υπόθεση Roe V. Wade, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι έτοιμη να απαντήσει όταν θα εκδοθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η είδηση, διαδηλωτές κατά της άμβλωσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου φωνάζοντας «η Ρόου εναντίον Γουέιντ πρέπει να φύγει», ενώ υπέρμαχοι του δικαιώματος αυτού των γυναικών απαντούσαν «η άμβλωση ισοδυναμεί με ιατρική περίθαλψη».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση