ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ο «σαμάνος QAnon» της εισβολής στο Καπιτώλιο

Είχε διαγνωστεί από τις σωφρονιστικές αρχές με παροδική σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και άγχος

Εκτός ομοσπονδιακής φυλακής, αλλά σε κέντρο επανένταξης, μεταφέρεται ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, ο «σαμάνος QAnon» της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, που είχε κάνει αίσθηση με την περιβολή του.

«Αφού εξέτισε έντεκα μήνες στην απομόνωση πριν από την επιβολή της ποινής του και μόνο 16 μήνες της ποινής του στη συνέχεια, είναι σκόπιμο αυτός ο ευγενικός και ευφυής νεαρός άνδρας να του επιτραπεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο μιας ζωής που αναμφίβολα θα είναι μια νομοταγής και εμπλουτισμένη ζωή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του. 

Τα αρχεία του Γραφείου Φυλακών επιβεβαίωσαν ότι ο Τσάνσλεϊ βρίσκεται υπό την επιτήρηση του γραφείου Residential Reentry Management στο Φοίνιξ, με ημερομηνία αποφυλάκισης την 25η Μαΐου.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι οδήγησε στην πρόωρη αποφυλάκιση του και ο δικηγόρος του αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας: «Αυτή ήταν μια απόφαση του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να μιλήσω για το Γραφείο Φυλακών των ΗΠΑ».

Οι ομοσπονδιακές οδηγίες επιτρέπουν μειωμένο χρόνο φυλάκισης λόγω καλής συμπεριφοράς, αλλά σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ θα περίμενε να εκτίσει τουλάχιστον 35 μήνες και 22 ημέρες από την ποινή των 41 μηνών που του επιβλήθηκε.

Η ατραξιόν της «μαύρης» Εισβολής

Ο Τσάνσλεϊ, που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του λόγω της αμφίεσής του, που περιλάμβανε και ένα κάλυμμα κεφαλής με μεγάλα κέρατα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με σκούρα πράσινη στολή της φυλακής, γενειάδα και ξυρισμένο κεφάλι.

Ενόσω ήταν κρατούμενος ο Τσάνσλεϊ διαγνώστηκε από τις σωφρονιστικές αρχές με παροδική σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και άγχος. Όταν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος, ο ίδιος είπε ότι απογοητεύτηκε επειδή ο Τραμπ δεν του απένειμε χάρη. 

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Ένας αστυνομικός που είχε δεχτεί επίθεση από τους διαδηλωτές πέθανε την επόμενη ημέρα ενώ τέσσερις συνάδελφοί του αυτοκτόνησαν αργότερα. Περίπου 140 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο συνήγορος του Τσάνσλεϊ Άλμπερτ Γουότκινς σχολίασε ότι το 2006 το Πολεμικό Ναυτικό διέγνωσε ότι ο πελάτης του έπασχε από διαταραχή προσωπικότητας αλλά τον έκρινε «ικανό» να υπηρετήσει.

 

Πηγή: BBC, Daily Mail

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση