ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Καρέ - καρέ το κεφαλοκλείδωμα σε εξαγριωμένο βουλευτή στη Βουλή - Βίντεο

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων προτού εκλεγεί πρόεδρος του σώματος ο Κέβιν Μακάρθι…

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων προτού εκλεγεί πρόεδρος του σώματος ο Κέβιν Μακάρθι…

Η «Πύρρειος νίκη» του Μακάρθι, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά σε πολλές παραχωρήσεις στους «αντάρτες» Ρεπουμπλικανούς για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από τέσσερις ημέρες έντασης και 15 ψηφοφορίες, στιγματίστηκε από το πρωτοφανές επεισοόδιο στην 14η ψηφοφορία. Όμως το «καζάνι» στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών «έβραζε» πολύ πιο πριν, ενώ επικρατούσε κύμα αγανάκτησης για τους «σκληροπυρηνικούς τραμπικούς» αντάρτες...

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο της 14η ψηφοφορίας, όταν ο βουλευτής Ματ Γκατζ δήλωσε τελικά «παρών», προκαλώντας την οργή του, επίσης Ρεπουμπλικανού, Μάικ Ρότζερς, με αποτέλεσμα ο βουλευτής Ρίτσαρντ Χάντσον να παρέμβει, και με κεφαλοκλείδωμα να απομακρύνει τον εξαγριωμένο Ρότζερς, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς θεωρούσε ότι ο Γκατζ θα κάνει παζάρι σε βάρος του προκειμένου να επιτρέψει την εκλογή του Μακάρθι...

Το πρωτοφανές περιστατικό στο Κογκρέσο έδωσε στην κοινή γνώμη μια γεύση του παρασκηνίου και των βυζαντινισμών που εκτυλίσσονταν στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να εκλεγεί τελικά ο Μακάρθι, και θύμισε την τηλεοπτική σειρά House of Cards.

Η νίκη του Μακάρθι στη 15η ψηφοφορία έβαλε τέλος στην πιο βαθιά δυσλειτουργία του Κογκρέσου σε πάνω από 160 χρόνια, κατέδειξε όμως και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ως επικεφαλής μιας ισχνής και βαθιά πολωμένης πλειοψηφίας.

Κέρδισε τελικά με ψήφους 216-212. Κατάφερε να εκλεγεί με λιγότερες από τις μισές ψήφους των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων επειδή έξι βουλευτές του ίδιου του κόμματός του δεν ψήφισαν - δεν υποστήριξαν τον Μακάρθι αλλά και δεν ψήφισαν υπέρ ενός άλλου υποψηφίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Κέβιν Μακάρθι καλώντας τον να «κυβερνήσει υπεύθυνα και προς το συμφέρον των Αμερικανών».

«Είμαι έτοιμος να εργαστώ με τους Ρεπουμπλικανούς όταν αυτό είναι δυνατό και οι ψηφοφόροι δήλωσαν ξεκάθαρα πως περιμένουν από τους Ρεπουμπλικανούς να είναι εξίσου έτοιμοι να εργαστούν με μένα», ανέφερε ο Αμερικανός προέδρος σε μια ανακοίνωση.

«Είμαι χαρούμενος που τελείωσε», δήλωσε ο ίδιος ο Μακάρθι στους δημοσιογράφους λίγο μετά την ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση