ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιράν: Εκτέλεσε «έναν από τους σημαντικότερους κατασκόπους» του Ισραήλ

Το Ιράν, το οποίο εμπλέκεται σε δεκαετή σκιώδη πόλεμο με το Ισραήλ, έχει εκτελέσει πολλά άτομα τα οποία κατηγορεί για δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ

ΠΗΓΗ: Reuters

Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα ονόματι Μπαχμάν Χουμπί-ασλ σήμερα, Δευτέρα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mizan, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος ήταν «ένας από τους σημαντικότερους κατασκόπους του Ισραήλ στο Ιράν».

Το Ιράν, το οποίο εμπλέκεται σε δεκαετή σκιώδη πόλεμο με το Ισραήλ, έχει εκτελέσει πολλά άτομα, τα οποία κατηγορεί για δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, για διευκόλυνση των επιχειρήσεών της στη χώρα.

«Ο κύριος στόχος της Μοσάντ στην προσέλκυση της συνεργασίας του κατηγορουμένου ήταν να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των κυβερνητικών ιδρυμάτων και να παραβιάσει τα ιρανικά κέντρα δεδομένων. Παράλληλα επιδίωξε και άλλους δευτερεύοντες στόχους, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της διαδρομής εισαγωγής ηλεκτρονικού εξοπλισμού», σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων.

Το ιρανικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του κατηγορουμένου και επικύρωσε τη θανατική ποινή.

Η σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ κλιμακώθηκε σε άμεσο πόλεμο τον Ιούνιο, όταν το Ισραήλ έπληξε διάφορους ιρανικούς στόχους, μεταξύ άλλων, μέσω επιχειρήσεων που βασίζονταν στην ανάπτυξη κομάντος της Μοσάντ βαθιά μέσα στη χώρα.

Οι εκτελέσεις Ιρανών που καταδικάστηκαν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος, με τουλάχιστον δέκα θανατικές ποινές να εκτελούνται τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση