ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιράν-ΗΠΑ: Συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων λέει η Τεχεράνη

Διαψεύδει η Ουάσιγκτον

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε τις ιρανικές δηλώσεις ότι η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των Αμερικανών που κρατούνται στο Ιράν.

«Οι ισχυρισμοί των Ιρανών αξιωματούχων ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των πολιτών των ΗΠΑ που κρατούνται παράνομα από το Ιράν είναι ψευδείς», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Δυστυχώς, οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν θα διστάσουν να επινοήσουν τα πράγματα και ο τελευταίος σκληρός ισχυρισμός θα προκαλέσει περισσότερο πόνο στις οικογένειες των Siamak Namazi, Emad Shargi και Morad Tahbaz», είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε τρεις Ιρανοαμερικανούς πολίτες που κρατούνται στο Ιράν.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν το Ιράν και τις ΗΠΑ να έχουν επιτύχει μία αρχική συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ιρανού υπουργού των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ελπίζει πως η ανταλλαγή των κρατουμένων θα γίνει σύντομα.

«Αναφορικά με το ζήτημα των ανταλλαγών κρατουμένων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, έχουμε επιτύχει μία συμφωνία κατά τις πρόσφατες ημέρες κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά στην αμερικανική πλευρά, νομίζω ότι θα γίνουμε μάρτυρες μιας ανταλλαγής κρατουμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Αμπντολαχιάν.

«Στην πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα, ενώ στις ΗΠΑ εργάζονται επί του παρόντος στον τελικό τεχνικό συντονισμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση