ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιράν: Τέσσερις άνδρες εκτελέστηκαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ

«Σύμφωνα με την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι (…) καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη συνεργασία τους με το σιωνιστικό καθεστώς και για απαγωγή»

Kathimerini.gr

Τέσσερις Ιρανοί εκτελέστηκαν στη χώρα τους μετά την καταδίκη τους για «συνεργασία» με το Ισραήλ, ανακοίνωσε η Τεχεράνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan Online. Στις 22 Μαΐου οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη μελών «ενός δικτύου που δρούσε υπό τη διεύθυνση των υπηρεσιών Πληροφοριών» του Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η σύλληψή τους.

«Σύμφωνα με την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι (…) καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη συνεργασία τους με το σιωνιστικό καθεστώς και για απαγωγή», είχαν επισημάνει την Τετάρτη οι δικαστικές αρχές.

«Οι άνθρωποι αυτοί διέπραξαν κλοπές, κατέστρεψαν ιδιωτική και δημόσια περιουσία, έκαναν απαγωγές και προχώρησαν σε εκβιασμούς», ανέφερε η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης τον Μάιο.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Ιράν είναι μεταξύ των χωρών που εκτελούν τους περισσότερους κρατούμενους παγκοσμίως, μετά την Κίνα.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει επανειλημμένα τη σύλληψη πρακτόρων που εργάζονται για τις υπηρεσίες Πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του Ισραήλ.

Στα τέλη Ιουλίου η Τεχεράνη είχε επισημάνει ότι συνελήφθησαν «πράκτορες» που συνδέονται με τη Μοσάντ, την υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού του Ισραήλ, οι οποίοι σχεδίαζαν να στοχοθετήσουν «ένα ευαίσθητο κέντρο άμυνας», ενώ είχε προσθέσει ότι επρόκειτο για μέλη μιας απαγορευμένης οργάνωσης Κούρδων ανταρτών.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση