ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισόβια στη φυλακή ο «Ελ Τσάπο»

Τα αμερικανικά δικαστήρια του επέβαλαν ισόβια συν τριάντα χρόνια κάθειρξη

Newsroom K

Ισόβια συν τριάντα χρόνια κάθειρξη επέβαλαν τα αμερικανικά δικαστήρια στον διαβόητο μεξικανό λαθρέμπορο ναρκωτικών Γκουσμάν Λοέρα, ευρύτερα γνωστό ως «Ελ Τσάπο».

«Ο «Ελ Τσάπο», ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο θεωρείται πλέον βέβαιο πως έπειτα από μακροχρόνια εγκληματική δράση που περιλαμβάνει εκτός των άλλων εισαγωγή παράνομων ουσιών στις ΗΠΑ, σχεδιασμό και καθοδήγηση καρτέλ κοκαΐνης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βίαιες ενέργειες και ανθρωποκτονίες από πρόθεση, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών», μεταδίδει το SKY NEWS.

Μιλώντας στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του, είπε ότι η παραμονή του στις φυλακές των ΗΠΑ ήταν «ψυχολογικά, συναισθηματικά, πνευματικά βασανιστήρια 24 ώρες την ημέρα».

Ισχυρίστηκε εκτός των άλλων ότι στερήθηκε του δικαιώματος της δίκαιης δίκης και ότι στοχοποιήθηκε από τις δικαστικές αρχές οι οποίες δεν αντιμετώπισαν την περίπτωση του με αμεροληψία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος σε 10 κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Νέα Υόρκη, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν η διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχε δραπετεύσει από φυλακή του Μεξικού από τούνελ που έφτανε στο κελί του. Λίγο αργότερα συνελήφθη και το 2017 παραδόθηκε στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της δίκης αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσεις πως βασάνισε άτομα από αντίπαλα καρτέλ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση