ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ: Οι εκλογές ορίστηκαν για την 1η Νοεμβρίου

Η κατάρρευση της κυβέρνησης του Ναφτάλι Μπένετ οδηγεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση

ΠΗΓΗ: Reuters

Σε τετράμηνη προεκλογική περίοδο εισέρχεται πλέον το Ισραήλ, καθώς η Κνεσέτ υπερψήφισε την Πέμπτη τη διεξαγωγή έκτακτων βουλευτικών εκλογών για την 1η Νοεμβρίου.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης του Ναφτάλι Μπένετ οδηγεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση, που όμως θα διεξαχθεί ύστερα από τέσσερις μήνες, αφού όπως ανακοίνωσε επίσημα εκπρόσωπος του ισραηλινού κοινοβουλίου ορίστηκε η 1η Νοεμβρίου 2022 ως ημερομηνία των εκλογών.

Αναμένεται πλέον η πρόταση για την επίσημη διάλυση του ισραηλινού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ήδη ο κ. Μπένετ ανακοίνωσε ότι δε θα διεκδικήσει ανανέωση της πρωθυπουργικής του θητείας.

«Διαθέτουμε όραμα για αυτή τη χώρα και θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε πραγματικότητα», δήλωσε ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Λικούντ και πρώην πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, ελπίζοντας στην επάνοδό του στην εξουσία, παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.

«Θα συστήσουμε κυβέρνηση η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων, Εβραίων και μη», πρόσθεσε, «καθώς η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι χάνουμε της χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μηνύματα ΕΕ και ΗΠΑ σε Άγκυρα

Μηνύματα ΕΕ και ΗΠΑ σε Άγκυρα

Βερολίνο και Ουάσιγκτον κινήθηκαν παρασκηνιακά για να αποτρέψουν τουρκική γεώτρηση σε περιοχή που θα δημιουργούσε εντάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ