ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισραηλινός στρατός: Οι χερσαίες επιχειρήσεις επεκτείνονται σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας

«Οι δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τρομοκράτες και τους σκοτώνουν» δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι

Kathimerini.gr

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν εναντίον της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού. «Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) συνεχίζουν να επεκτείνουν τη χερσαία επιχείρησή τους κατά των κέντρων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

«Οι δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τρομοκράτες και τους σκοτώνουν», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί.

«Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα», δήλωσε ο Χαλεβί σε ανακοίνωση.

Ανακαλύφθηκαν 800 φρεάτια σε σήραγγες της Χαμάς – Καταστράφηκαν 500

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ, από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Οπως ανέφερε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός, έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από τα μισά. «Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των IDF.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν τα 500 έχουν καταστραφεί με διάφορες επιχειρησιακές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της «ανατίναξης και της σφράγισης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι «πολλά μίλια» από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση