ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Να αποκαλείτε τη Μελόνι κύριο πρωθυπουργό», λέει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για «fake news»

ΑΜΠΕ

Σε γραπτή του οδηγία προς τα διάφορα υπουργεία, ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, υπογράμμισε ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, «ο κύριος πρωθυπουργός».

Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για «fake news».

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έστειλε ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στον «πρωθυπουργό Μελόνι».

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, με απόλυτη ελευθερία, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως «την πρωθυπουργό» ή «τον πρωθυπουργό» της Ιταλίας.

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: «ο Ιταλός πρωθυπουργός» και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση