ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Johnson & Johnson: Ζήτησε από Pfizer, Μoderna και AstraZeneca κοινή έρευνα για τις θρομβώσεις

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Newsroom Κ, Αθήνα

Να διερευνήσουν από κοινού τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς ζήτησε η Johnson & Johnson από τις ανταγωνίστριες εταιρείας παραγωγής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, δηλαδή τις Pfizer, Moderna και AstraZeneca, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η AstraZeneca, που επίσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ζητήματος των θρομβώσεων, ήταν η μόνη που απάντησε θετικά. Αντίθετα, Pfizer και Moderna αρνήθηκαν, καθώς θεωρούν τα εμβόλιά τους ασφαλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Johnson & Johnson ήρθε σε επαφή με τους ανταγωνιστές της μετά από την έρευνα που είχαν ξεκινήσει οι ευρωπαϊκές αρχές για περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ, τα οποία οδήγησαν τελικά και στο «πάγωμα» της χρήσης του από τις αμερικανικές αρχές, τουλάχιστον για λίγες ημέρες.

Ωστόσο, τόσο η Pfizer, οσο και η Moderna αντιτάχθηκαν, καθώς, όπως τονίζεται, δεν βρήκαν λόγο να τεθούν στο πλαίσιο της διερεύνησης που ήδη είχε ξεκινήσει από τις αρμόδιες αρχές για τις σπάνιες θρομβώσεις και τα αίτια που τις προκάλεσαν, καθώς δεν έχουν παρατηρηθεί σε κανέναν εμβολιασμένο με τα δικά τους σκευάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Iron Dome ξανά στο επίκεντρο

Το Iron Dome ξανά στο επίκεντρο

Η νέα σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ δείχνει να εξάγει πολλά και κρίσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του συστήματος “Iron Dome”
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ