ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καϊλή στη Libération: «Είχα παραλύσει από τρόμο - Με έβαλαν φυλακή, ενώ δεν ήμουν μπλεγμένη»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καΐλή παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στη γαλλική Libération μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate

Kathimerini.gr

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καΐλή παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στη γαλλική Libération μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της κ. Καϊλή, στις Βρυξέλλες, έναν μήνα δηλαδή πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

«Είχα παραλύσει από τρόμο», είναι ο τίτλος της συνέντευξης της κ. Καϊλή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει : «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα». Και προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα». Ταυτόχρονα, η κ. Καϊλή επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες, οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόροι της κ. Καϊλή, είχαν τονίσει ότι έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς -όπως ανέφεραν- η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις στο Στρασβούργο. Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο θα γίνει 12-15 Ιουνίου.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι, με διάταξη του ανακριτή, επιτράπηκε στον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, να διαμένει στην κοινή κατοικία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση