ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καραντίνα σε ξενοδοχείο για αφίξεις από 30 χώρες επιβάλλει η Βρετανία

Την ανακοίνωση που περιληπτικά έκανε αρχικά ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

ΚΥΠΕ

Αλλοδαποί και Βρετανοί πολίτες που ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο από μια «κόκκινη λίστα» 30 χωρών θα τοποθετούνται σε προεπιλεγμένα από την Κυβέρνηση ξενοδοχεία για να περάσουν την υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα λόγω φόβων για την εισαγωγή μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Από το μέτρο δεν θα εξαιρείται κανένας.

Την ανακοίνωση που περιληπτικά έκανε αρχικά ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Όσοι καταφθάνουν σε πύλες εισόδου στη Βρετανία θα συνοδεύονται από αρμόδιους αξιωματούχους στο κατάλυμα που θα έχει επιλεχθεί.

Αν και δε διευκρινίστηκε από την Κυβέρνηση, εκτιμάται ότι το κόστος της διαμονής στα καταλύματα αυτά θα επωμίζεται ο ίδιος ο ταξιδιώτης.

Ο κ. Τζόνσον τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομο το να φεύγει κανείς από το σπίτι του χωρίς αναγκαίο λόγο, πόσο μάλλον για διακοπές στο εξωτερικό.

Στο εξής οι αρχές σε βρετανικά λιμάνια και αεροδρόμια θα ζητούν από τους ταξιδιώτες προς το εξωτερικό να αποδεικνύουν ότι ταξιδεύουν για αναγκαίο λόγο, ειδάλλως θα καλούνται να επιστρέφουν σπίτι τους.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το νέο μέτρο, η κ. Πατέλ επέκρινε τους πολλούς Βρετανούς influencers που ποστάρουν φωτογραφίες από ταξίδια τους στο Ντουμπάι και στην Καραϊβική.

Η αντιπολίτευση ζήτησε το μέτρο της καραντίνας σε ξενοδοχεία να ισχύσει για όλες τις αφίξεις από οπουδήποτε στο εξωτερικό.

Οι 30 χώρες της κόκκινης λίστας είναι οι χώρες της λατινικής Αμερικής και η Πορτογαλία, λόγω ανησυχιών για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη του κορωνοϊού, καθώς και χώρες της νότιας Αφρικής λόγω της αντίστοιχης μετάλλαξης που έχει εντοπιστεί εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση