ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: Εκστρατεία εμβολιασμού φέρνει νέες ελπίδες για το τέλος της «zero Covid»

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι o βασικότερος λόγος που είναι ακόμα σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα

ΠΗΓΗ: AP

Μια νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στην Κίνα έχει καλλιεργήσει ελπίδες για τον τερματισμό των αυστηρών ελέγχων κατά της Covid-19, μετά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις. Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι o βασικότερος λόγος που είναι ακόμα σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσο χρόνο θα διαρκέσει η συγκεκριμένη εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι η εκστρατεία που σχεδιάζεται θα ενθαρρύνει τα άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, δεδομένου ότι πολλοί έχουν αποφύγει τον εμβολιασμό καθώς το προηγούμενο διάστημα ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν χαμηλός.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι θα στείλει κινητές μονάδες σε σπίτια ώστε να πείσει άτομα ηλικίας 70 – 80 ετών να ανοσοποιηθούν.

Σημειώνεται πως 9 στους 10 Κινέζους έχουν εμβολιαστεί, αλλά μόνο το 66% των ατόμων άνω των 80 ετών έχει κάνει μία δόση, ενώ το 40% έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με την Επιτροπή. Επιπλέον, έχει εμβολιαστεί το 86% των ατόμων άνω των 60 ετών.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντως αναφέρουν πως μία εκστρατεία εμβολιασμού θα διαρκέσει μήνες και αυτό που προέχει είναι η δημιουργία μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ιό. Υποστηρίζουν μάλιστα πως η πολιτική της «zero covid» είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του 2023, ακόμη και έως το 2024.

«Η Κίνα δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να απομακρυνθεί από την πολιτική της «zero Covid» και να υιοθετήσει μία πολιτική όπου οι πολίτες θα μάθουν να ζουν με τον ιό» δήλωσε ο Μαρ Γουίλιαμς, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για την Ασία.

Πάντως το κυβερνών κόμμα έχει υποσχεθεί να κάνει πιο ήπιους τους περιορισμούς και να χαλαρώσει ορισμένους ελέγχους αυτή την εβδομάδα ειδικά μετά τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη, το Πεκίνο και σε τουλάχιστον έξι άλλες μεγάλες πόλεις.

Σε κάθε περίπτωση οι ηγέτες του κόμματος δήλωσαν ότι επιμένουν στην πολιτική της «zero Covid» και δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πότε θα μπορούσε να τελειώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση