ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνα για επίσκεψη Ασαντ: «Σε νέο επίπεδο» οι σχέσεις με Συρία

«Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ θα ενισχύσει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και συνεργασία», αναφέρουν οι κινεζικές αρχές

Οι κινεζικές αρχές εκτίμησαν ότι η επίσκεψη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στο Πεκίνο, που ξεκίνησε σήμερα, θα προωθήσει τις διμερείς σχέσεις «σε νέο επίπεδο».

«Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ θα ενισχύσει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, προωθώντας τις διμερείς σχέσεις σε νέο επίπεδο», δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Σύρος πρόεδρος ξεκίνησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, την πρώτη του στη χώρα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, με σκοπό να κερδίσει μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη από το Πεκίνο για την ανοικοδόμηση της χώρας του.

«Μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων πριν 67 χρόνια, οι σινοσυριακές σχέσεις έχουν γνωρίσει σταθερή και υγιή ανάπτυξη», πρόσθεσε η Μάο. Παράλληλα η ίδια επεσήμανε ότι ο Ασαντ προσδίδει «μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη» των διμερών δεσμών.

«Ο (Κινέζος) πρόεδρος Σι (Τζινπίνγκ) και άλλοι Κινέζοι αξιωματούχοι θα τον συναντήσουν για να ανταλλάξουν απόψεις (…) για τις διμερείς σχέσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος», σημείωσε η Μάο.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις υποδομές της χώρας και έχει καταστρέψει κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως η παραγωγή πετρελαίου, ενώ η Δαμασκός υπόκειται σε αυστηρές διεθνείς κυρώσεις. Η Κίνα είναι μεταξύ των συμμάχων του Ασαντ και τον έχει στηρίξει κυρίως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προτιμώντας επανειλημμένα να απέχει από τις ψηφοφορίες αποφάσεων που καταδικάζουν το συριακό καθεστώς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση